Forskerfabrikken

Espira Torshovdalen er en Forskerfabrikk barnehage. I Espira er realfag et av områdene det satses stort på. Samarbeidet med Forskerfabrikken er derfor et viktig verktøy vi har for å jobbe med forskning og realfag på barns premisser.

Mål:
Stimulere til positiv utvikling av forskning og teknologi i samfunnet. Vi ønsker i samarbeid med Forskerfabrikken å øke barns bevissthet og nysgjerrighet om hvordan teknologi og forskning påvirker oss.

Forskerfabrikken ble grunnlagt i 2002 av biokjemiker Hanne S. Finstad. Målet var å jobbe med det hun virkelig brant for; Å motivere barn og unge til å satse på real- og teknologifag. Forskerfabrikkens mål er at det skal bli like naturlig for barn at de driver med forskning på fritiden som med andre fritidsaktiviteter.

I Forskerfabrikken får barn smake, lukte, se og høre. Samtidig får de diskutere og tenke høyt sammen med andre. Derfor blir læring gøy. Vi jobber både med hodet og med hendene når vi utforsker naturen. Og det barna lærer, får de igjen nytte av på skolen.

Les mer om Forskerfabrikken HER

Personvern og cookies