Satsingsområde

I Espira Torshovdalen har vi valgt å ha fagområdet kunst, kultur og kreativitet som satsningsområde. I barnehagen har vi to formingsrom med god plass til å uttrykke seg kreativt. Uteområdet vårt er laget slik at vi kan overføre bruken av fagområdet til uteleken. Ute i Espira Torshovdalen har vi staffeli som gir muligheter til å male og tegne i naturen, og ulike instrumenter hvor vi kan lage lyd. I tillegg har vi et lite amfi om vi ønsker å ha f.eks. konsert. På temarommet Tumleplassen har vi muligheten til å uttrykke oss kroppslig gjennom musikk.

Fagområdet omhandler uttrykksformer som billedkunst og kunsthåndverk, musikk, dans, drama, språk, litteratur, film, arkitektur og design.

Vi ser på dette som et fagområde som er lærerikt, lystbetont og lekent. Å være sammen om kulturelle opplevelser å gjøre eller skape noe felles, bidrar til samhørighet. Barna skal få utfolde seg og bruke seg selv til å skape. Gjennom personlig uttrykk kan barna bruke fantasi, være kreative og utvikle skaperglede. Sangen og musikken bidrar til språket. Den kroppslige kreativiteten bidrar til barnas grov- og finmotorikk. Samspillet og felleskapet rundt kreativitet bidrar til å utvikle sosial kompetanse og forståelse for ulikheter. Oslo byr på mye kultur som vi ønsker å ta del i.

Personvern og cookies