Måltider

I Espira Torshovdalen barnehage tilbyr vi fullkost, som betyr at barna får servert tre måltider i løpet av dagen. Vi fokuserer på sunn og næringsrik mat, og følger statens ernæringsråd sine retningslinjer for måltider i barnehagen.

Til frokost får barna tilbud om brødmat, hjemmelaget kornblanding og knekkebrød. Hver fredag har vi også varm havregrøt til frokost.

Til lunsj tilbyr vi fortrinnsvis varm mat. Vår kjøkkenassistent setter sammen en månedsmeny med variert og sunn mat som går over tre måneder. Vi mener det er viktig at barn skal få mulighet til å smake på rettene flere ganger, slik at de kan venne seg til nye smaker. Månedsmenyen vår blir byttet ut 4 ganger i året.

Turmat består av brødskiver med ulike pålegg sammen med varm eller kald drikke etter hvilken årstid vi befinner oss i.

Ettermiddagsmåltidet varierer vi med brød eller knekkebrød med frukt eller grønnsaker til.

Vi serverer samme mat for alle barn, men tar selvsagt hensyn til barns individuelle behov og allergier.

Måltidene våre spiser vi i vår felles mathall. Mathallen vår ligger i underetasjen, og rommer flere spisebord. To avdelinger spiser samtidig, og matglede står i fokus. Personalet i barnehagen er tilstede for barna ved måltidet. Målet med måltidene våre er at barna skal få mat som gir energi og metthetsfølelse gjennom hele dagen.

Personvern og cookies